Încrederea și coeziunea - prioritățile liderului

"You’ll never walk alone"

sursa foto https://www.flickr.com

 

Pentru Marcel şi frumoasele dezbateri,

 

    „You’ll never walk alone" una dintre cele mai cunoscute melodii din lumea fotbalului a apărut pentru prima dată în muzicalul Carousel din 1945 fiind compusă de celebrii Richard Rodgers și Oscar Hammerstein.
    În film melodia este interpretată de două ori: prima dată în momentul decesului unuia dintre protagoniști Billy Bigelow pentru a alina durerea soției acestuia Julie, iar a doua oară spre finalul piesei cand lui Billy, devenit invizibil,
i se acordă șansa de a se întoarce pe pământ pentru o singură zi pentru a urmării ceremonia de absolvire a fiicei sale.
    Pe lângă înregistrările piesei de pe albumul Carousel și din coloana sonoră a filmului, piesa a fost înregistrată de mulți artiști, cu versiuni diferite realizate de Frank Sinatra, Gerry and the Pacemakers, Elvis Presley, Johnny Cash, Olivia Newton-John, Pink Floyd și lista poate continua.
     După încheierea unui concert realizat de formația Queen, audiența a cântat în mod spontan acest cântec, potrivit chitaristului Brian May, ceea ce a contribuit la inspirarea creării pieselor lor "We are the Champions" și "We will rock you", iar Barbra Streisand în 2001 a cântat această melodie în onoarea victimelor atacurilor din 11 septembrie 2001, într-o apariție surprinzătoare la încheierea premiilor Emmy.
   Melodia este, de asemenea, cântată la cluburile de fotbal din întreaga lume, unde este interpretată în masă de către suporteri la meciurile de fotbal. Această tradiție a început la FC Liverpool după succesul single-ului din 1963 al celor de la Gerry and the Pacemakers.
    Mesajul plin de speranță și încredere oferit de către fanii lui Liverpool, a condus de multe ori echipa la obținerea de rezultate extraordinare. Unul dintre aceste momente îl reprezintă finala din 2005 a Ligii Campionilor când FC Liverpool era condusă după prima repriză de către AC Milan cu scorul de 3-0. Legenda spune că efectul motivant al fanilor care cântau "You’ll never walk alone" a dat speranță jucătorilor când totul părea pierdut, reușind în doar 6 minute să egaleze la 3-3. Iar ulterior să câştige partida la loviturile de departajare.
   Au fost șase minute care au surprins lumea fotbalului. 
     Au fost șase minute care au dat peste cap logica sportivă.
  Au fost șase minute orchestrate de determinarea căpitanului Steven Gerrard, de calitățile tactice ale antrenorului Rafa Benitez și de sprijinul fanilor care au înspirat încredere și mândrie jucătorilor. 
     Aceste șase minute au arătat faptul că nu trebuie să renunți niciodată.

Încrederea şi coeziunea grupului – priorităţi ale liderului

    Atunci când ești în contact cu inamicul și se trage asupra ta, militar fiind, îți dorești să ai cel puțin două lucruri pe care în acel moment nu le mai poți face: primul se referă la pregătirea ta fizică astfel încât să dispui de suficiente resurse fizice pentru a face față momentului, iar al doilea lucru se referă la încredere. Încrederea în tine și în camarazii tăi că puteți impreună să depășiți momentul și să învingeți adversarul. Astfel dacă problemele ce țin de pregătirea fizică sunt atât responsabilitatea individuală cât și colectivă, încrederea cultivată între membrii echipei reprezintă responsabilitatea liderului. Iar un bun exemplu despre importanța dezvoltării încrederii membrilor unei echipe o oferă John Wooden, unul din marii antrenori de basket ai secolului trecut. Întrebat fiind care sunt obiectivele sale la echipă, pe când acesta antrena UCLA Bruins, răspunsul acestuia a venit atât de sigur și ferm încât a surprins întreaga lume sportivă de la acea vreme: „Să dezvolt încrederea în Drollinger și Irgovich.” 
    Fiecare lider are propria listă de priorități atunci când conduce o echipă sau o organizație, iar în funcție de nivelul acestor priorități și de modul în care sunt ele implementate depinde valoarea leadership-ului promovat.
 Dezvoltarea încrederii în proprii subordonați ar trebui să reprezinte una dintre prioritățile fiecărui lider indiferent de nivelul la care facem referire. Carlo Ancelotti, antrenorul lui AC Milan, în finala de Ligii Campionilor din 2005 obținuse un rezultat extraordinar la pauza, respectiv 3-0, dar a avut neșansa de a întâlni o echipă foarte bine pregătită fizic și cu o încredere extraordinară în propriile forțe. În lista de priorități a lui Rafa Benitez, dezvoltarea încrederii jucătorilor în propriile forțe a reprezentat întotdeauna un deziderat. 
   Foarte mult timp s-a speculat în presa de specialitate cu privire la ceea ce le putea spune antrenorul lui Liverpool la pauză astfel încât să producă o asemenea revenire de scor. Cu toate acestea se pare că Rafa Benitez nu ar fi ţinut un discurs motivaţional sau nu ar fi încercat să producă un şoc la echipă. Ceea ce făcut a fost să îi acorde o libertate de mişcare mai mare căpitanului Steven GERRARD prin împingerea acestuia pe postul de mişlocaş ofensiv după schimbarea lui Stephen FINNAN cu Dietmar HAMANN. Rezultatele nu au întârziat să apară astfel că în min. 54 căpitanul echipei reuşea să deschidă scorul pentru Liverpool, iar prin miscări repetate ale braţelor solicita suporterilor încurajarea echipei. „You’ll never walk alone” răsuna în toate inimile susţinătorilor lui Liverpool, iar Rafa Benitez îşi făcuse foarte bine temele. Jucătorii lui Liverpool aveau încredere în ei, iar până la finalul meciului Gerrard a reuşit să obţină şi lovitura de pedeapsă prin care echipa sa a reuşit egalarea la 3. Prelungirile meciului au fost dramatice, iar Liverpool reuşea să câştige la loviturile de departajare.
   Încrederea în propriile forţe şi coeziunea grupului au o foarte mare importanţă în toate domeniile de activitate. Pe de altă parte lipsa acestora poate produce cele mai dezastruoase rezultate, iar acest lucru se observă foarte bine mai ales în mediul militar. 
    În capitolul nr. 4 al The Military Leadership Handbook, Allister MacIntyre afirma că „liderii au un rol important în crearea condițiilor care duc la coeziune, conducând prin exemplu și făcând tot ce este necesar pentru a susține un nivel ridicat al legăturilor interpersonale”.
    
Încrederea şi coeziunea s-au dovedit a avea nu numai un impact pozitiv asupra moralului grupului, ci pot contribui la îmbunătățirea funcționării acestuia și la creşterea performanței grupului prin estomparea efectelor generate de situațiile de stres ridicat. Deși încrederea în propriile forţe şi coeziunea grupului sunt deosebit de importante, acestea nu pot produce efecte pozitive fără un moral ridicat al grupului. Dacă moralul nu este la un nivel ridicat, atunci coeziunea poate duce chiar la consecințe negative. De exemplu, dacă un grup este foarte unit şi încrezător în propriile forțe, dar moralul este scăzut din cauza programului de lucru, atunci acest grup coeziv se poate angaja în acțiuni colective care sunt în conflict cu obiectivele stabilite pentru acel grup.
    Un alt aspect important care trebuie luat în considerare îl reprezintă nu doar coeziunea pe orizontală care a fost larg dezbătută în literatura de specialitate, ci şi cea pe verticală. Coeziunea pe verticală, definită către Allister MacIntyre ca fiind „legătura pozitivă pe care militarii o au cu liderii lor, este mecanismul prin care obiectivele grupului sunt articulate cu obiectivele organizației mai mari”. Altfel spus liderul face parte din echipă şi cu cât acesta este mai integrat în colectiv cu atât rezultatele grupului sunt mai mari, iar astfel grupul contribuie la dezvoltarea organizației.
      Coeziunea pe verticală este stimulată de atitudinea exemplară a liderului, caracterizată printr-un sentiment de corectitudine și de dorința acestuia de a-și conduce oamenii în luptă și de a împărți în mod echitabil riscurile. 
    Concluzionând putem afirma faptul că dezvoltarea încrederii subordonaţilor în propriile forţe şi cultivarea coeziunii grupului pe care îl conduce reprezintă valorile nobile ale liderului, iar realizarea acestui deziderat înfluențează în mod pozitiv spiritul de învingător al oamenilor și dorința acestora de a căuta succesul. Toate acestea atât timp cât membrii echipei trăiesc legenda:

„You’ll never walk alone” ... iar asta este datoria liderului.
 

 

 

Comentariile dumneavoastra necesita aprobarea unui moderator. Mesajele ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane sau instituției militare vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.